Neljä helppoa puuroreseptiä
Helppo arkinen ateria puurosta
Haluaisin jakaa teille neljä meillä paljon käytettyä puuroreseptiä. Puuro on edullista arkiruokaa, mutta välillä se perus kaurapuuro kyllästyttää. Varsinkin uunissa valmistettu puuro vaatii aikaa kypsyäkseen, mutta aktiivista työaikaa ne usein vaativat vain muutaman minuutin. Hyödynnä muuta ruokaa valmistaessasi uunin lämpö ja laita puuro muhimaan uunin alaosaan. Helppoa, hyvää ja edullista!
Puuroon voi lisätä lukemattomia lisukkeita. Hedelmillä, marjoilla, pähkinöillä ja erilaisilla mehukeitoilla saat puurosta mieleisesi. Raejuusto on helppo proteiinilisä ja itse keitetty kiisseli pitää annoshinnan aisoissa.
Riisipuuro kauramaidolla
2dl vettä
2dl puuroriisiä
1l kaurajuomaa
1/2tl suolaa
Kiehauta vesi ja riisi kattilassa. Hämmennä noin viisi minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt.
Lisää joukkoon kaurajuoma sekä suola.
Keitä puuroa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.
Anna vetäytyä.
Tämä resepti löytynyt Kotilieden sivuilta >>>
Uuniriisipuuro
1l maitoa (kaurajuoma toimii myös)
2dl puuroriisiä
1/2tl suolaa
Sekoita voideltuun uunivuokaan maito, riisi sekä suola.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia.
Anna vetäytyä.
Lopusta puurosta valmistin herkullista vaniljariisiä, sekoittamalla puuroa ja vaahdotettua vaniljakastiketta. Päälle soseutin sauvasekottimella persimonia. 🤩
Mustikka-ruispuuro
5dl vettä
2dl puurohiutaleita (ruis)
2dl mustikoita
ripaus suolaa
Mittaa kaikki aineet kattilaan. Keitä kypsäksi hiutalepussissa olevan keittoajan mukaisesti.
Vinkki!
Herkkupuuron saat tästä tarjoilemalla yhdessä vaniljakastikkeen kanssa.
Kaurajyväpuuro jäi myös meille yhdeksi suosikiksi, kun pääsimme testaamaan Myllärin Villikauraa pr-lähetyksen muodossa.
Oletko jo tilannut Miialan uutiskirjeen?
Maksuton arkiruokavinkki joka viikko!
Voit peruuttaa uutiskirjeen koska tahansa.